Reszelt tészta
Elkészítés:
2 db tojás
annyi liszt, amennyit a tészta felvesz
A hozzávalókat elkeverjük és keményre dagasztjuk. Egy kézzel gyúrjuk addig, amíg a tál aljától fel nem szedi a maradékot. Ne ijedjünk meg, ha túl lágynak találjuk, csak gyúrjuk tovább, akkor a hozzávalók jól eldolgozódnak és szép, sárga levestésztát kapunk. A reszelt tészta egyszerűbb, csak reszelőn kell lereszelni. Aztán asztalra kiterítjük, hogy jól kiszáradjanak.
Levestészta |
Darált levestészta |
Kocka tészta
Ugyanaz az alapja, mint a reszelt tésztának, csak ezt nyújtani kell. Szinte papír vékonyra. Hosszabb időt vesz igénybe, de megéri a fáradtságot. Egyenletesen, kerekre nyújtsuk a tésztát, nyújtás közbe forgassuk, hogy egyenletesen vékonyodjon minden oldalon. Erre megfelelő nyújtófa a képen látható vékonyabb, hosszabb fajta. Egyenletesen lehet vele dolgozni.
Miután már papírvékonyra nyújtottuk a tésztát, kettévágjuk, majd azt is ketté és a képen látható módon egymásra helyezzük a lapokat. Kb. 5 mm-es vékonyságú csíkokat vágunk belőle és a végén azokat felkockázzuk éles késsel, majd ezt is kiterítjük száradni.
Kocka levestészta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése