Lassan elvirágzik a bodza. A szezon kihagyhatatlan C-vitaminnal teli üdítője készült belőle a múlt hétvégén. Én 24 óráig hagyom állni 5 literes üvegben.
Így készítem:
5 literes befőttes üvegbe teszek
6-8 bodzavirágot
2 felszeletelt citromot
1 kisebb doboz citrompótlót (12 g)
fél kg cukrot
az egészet felöntöm vízzel
24 óráig állni hagyom
közben fakanállal többször megkavarom
majd leszűröm és flakonokba töltöm
hideg helyen tárolom (kamra, hűtő)
Ízlés szerint feloldható vízzel vagy édesíthető több cukorral.
A recept drága nővérkémtől van. :) Ezúton is köszönöm neki! :)
A bogyóiból majd lekvárt szeretnék készíteni.
Mi is minden évben készítünk bodza üccsit :) Idén a praktika újságból kilesve készítettünk Bodzavirág dzsemet fincsi nagyon :)
VálaszTörlés