Cappuccino torta, kapucsínó torta, kávé torta |
Recept:
Hozzávalók:- kávés piskótához:
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 0,5 dl főtt kávé
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 cs sütőpor
- vizes piskótához:
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 ek. víz
- 8 dkg finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 6 dkg cappuccino por
- 3 dkg finomliszt
- 1 ek étkezési keményítőpor
- 12 dkg kristálycukor
- 0,5 l tej
20 dkg margarint (vagy vajat) kikeverünk 18 dkg porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.
Elkészítjük külön a kávés és a vizes piskótát ügyelve arra, hogy a tojások felvert fehérjét utólag keverjük a masszához.
Előmelegített sütőben 200 fokon a a kávés piskótát sütőpapírral kibélelt tortaformában 20 percig, a vizes piskótát 10 percig sütjük. Ha kihűlt, a kávés piskótát kettévágjuk. Alulra kávés piskóta, erre krém kerül, majd a vizes piskóta, erre megint krém, rá a másik kávés piskóta. A tetejére és az oldalára a maradék krémet rákenjük.
Én díszítésként most nem Hulala habot használtam, hanem margarint kevertem ki cappuccino porral és azt kentem rá, majd tortareszelékkel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése