2013. augusztus 5., hétfő

Tutajépítés, tutaj készítés

Az éjszaka itt aludtak a férjem unokahúgai, a két szőke tündér a sógornőmmel. A kórház udvarán gyűjtöttek sok makkot, tobozt, fadarabokat, terméseket, melyekből tutajokat építettünk. Kiültünk a teraszra és ott kreatívkodtunk. Adtam nekik 3-3 darab bronz színű medált is, azok voltak a kincsek, melyeket a tutaj szállít. Mindegyik kapott 1-1 árbócot, és volt, amelyiket Makk Marci vezette. Ránk sötétedett, és gyertyák mellett folytattuk. A kész műveket egy lavór vízbe megúsztattuk, melyre egy teamécsest raktunk. Nagyon hangulatos volt.

Tutaj készítése:
Gyűjts mindenféle fatermést, levelet, fadarabokat. Vedd elő a régen használatos fonalaidat és egy ragasztópisztolyt.
A fadarabokat rakd egymás mellé, és úgy kötözgesd őket össze, hogy az egyik fadarabon áthurkolod a fonalat, majd a másikon, aztán visszahurkolod az egyiken, vissza a másikon és így haladsz végig mindegyiken. Sokszor kell hurkolni a fonalat, hogy jó tartása legyen. Érdemes a tutaj közepén és a két szélén is tekergetni a fonalakat, majd a végén megkötni. Az alján még ragasztópisztollyal is megragasztottuk.
Az árbóc mindkét tutaj esetében 1-1 fadarab volt, melyet ragasztópisztollyal rögzítettünk. Az egyik egy levelet, a másik egy virágot kapott zászló gyanánt. A tutajt díszíthetjük még termésekkel, makkal, amivel szeretnénk. Mi nem nagyon terheltük meg, mert elsüllyed.  Az egyikhez rögzítettünk egy nagy tobozt is, amelyet végül le kellett szednünk, mert elsüllyesztette (tündérkém szomorúságára el is sírta magát. :(



Tutajépítés:
Tutajépítés
Elkészült az egyik tutaj:

A tervrajz és a megépített mű:

 Tutajok úsztatása a vízen:
Tutajok úsztatása a vízen
 A terméseket a vízbe tettük, néhányat a tutajokra:


5 megjegyzés:

  1. Jó volt Nektek :-) Áron nagyon szereti a maci csörgőt :-)

    VálaszTörlés
  2. De ügyesek vagytok:)kijött a férjed a korházból?

    VálaszTörlés
  3. Tűz és a szeretet melege árad a képekből!!! Szép estét és minden jót a férjednek!

    VálaszTörlés