2013. augusztus 22., csütörtök

Horgolt táska

Elkészült az első horgolt táskám, amely a Levendula táska névre hallgat. A fonal az elkezdett Seraphina kendőm fonala, egyszerűen nem tetszett a kendő mintája és lebontottam. Díva és Bella színátmenetese fonalakat fogtam össze a táska testéhez, így alakult ki ez az érdekes összhatás. A táska alja és a füle egyszínű barna akril. A minta nagyon könnyű, igazi nagyi minta, haladós, szapora. Jól jött most ez a négy napos szünet, be tudtam fejezni. Biztosan horgolok még majd hasonlót más színben.

A béléshez még nem volt hangulatom, hogy belevarrjam. Pedig tudom, hogy ezt még most kell megtennem, mert utána soha vagy nagyon nehezen fogom megtenni. A varrógépet még azóta sem néztem meg és vettem elő, amióta megkaptam. Nem is ismerem, ez a bélésnélküliség oka. Ha-ha. Amúgy az anyag már megvan hozzá, sötétbarna lesz.

A fülét meghorgolni volt talán a legnehezebb, mert sokáig tartott és ez az akril fonal nem valami jó ehhez. Lehet, hogy rávarrom majd a bélést a fülekre, hogy erősebb legyen:



Teteje:


Színkavalkád:


Oldalról is:


Alulról is, melybe egy kartonpapírt fogok bevarrni, hogy jobban tartson:


És végül szembe, őkelme:


Fonalak:
Tű: 4,5 mm
Minta: Molnár Katalin, elérhető itt
Méret: 40x65 cm fülekkel együtt
Súly: 221 g

7 megjegyzés:

  1. Egy ekkora munkára kevés azt mondani, hogy szép- én mégis azt mondom, szeretettel. Tényleg nagyon szép, kedves darab.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is szép lett:) Gratula, viseld egészséggel:)

    VálaszTörlés
  3. Jaj annyira vágyok sokmindenre"...többek között egy ilyen táskára is, de talán eljutok odáig is...meg odáig is, hogy befejezzem a bogárkámat! D:))

    VálaszTörlés
  4. Zsuzsa: bélést még nem varrtam bele.

    Júlia: igen, több nap volt, de csak 1-2 órát foglalkoztam vele. Nem tűnt soknak.

    Mammka: örülök, ha tetszik, élőben élénkebb a színe.

    Flóra: te is megtudod csinálni, szapora darab. A bogárkánál pedig várom a válaszod! Tudod mire gondolok. :)

    VálaszTörlés
  5. Kati: köszi, még nem használtam a béléshiány miatt.

    VálaszTörlés