2013. április 2., kedd

Húsvéti díszek

Régen, nálunk a szülővárosomban rendszeresen tartottuk a húsvéti hagyományokat. Gyerekként mindig hozott ajándékokat a nyuszi, melyet meg kellett keresnünk a lakásban. Anyukám a tojásokat kis kosarakba, frissen szedett füvekre tette, hogy mutatósabb legyen. Sokszor festettünk tojást és feldíszítettük a lakást is, mint karácsonykor. A sonka és a főtt tojás nem maradhatott el az asztalról a méteres kaláccsal együtt. Sok locsoló is jött. Mindig számoltam őket. Volt, hogy 26 féle kölni illatozott a fejemen. Szerettük ezeket a napokat, mert ilyenkor együtt volt a család apraja-nagyja. És testvérem mindig testvériesen osztozott velem a Kinder tojásokból. :)

Ma már elszürkült ez a hagyomány, én elköltöztem, a családtagok megöregedtek.
Azért a szívemben mindig szeretettel emlékszem azokra a húsvéti napokra, bár mostanra már igazi értelmet nyert a feltámadás ünnepe.

Idén készítettem egy tojás fát: barkára akasztottam a korábban vásárolt műanyag seszínű tojásokat, valamint korábban egy blogjátékon nyert filc tojásokat. A tálba a tavaly festettek vannak, melyeket írókázni próbáltam, de egyáltalán nem sikerültek. A terítő viszont nagyon szép: színes tojások, arany csibékkel. :)

Nézd Kati! A Tőled kapott filc tojások. Nagyon szeretem őket! :)

Tojásfa     






És horgoltam két kék nyuszit is a barátnőm kisfiainak. Sajnos csak az egyikről készült kép, a másiknál már nem volt ott a fényképezőgépem. Az ducibb lett és csörgőt is kapott a hasába egy 4 hónapos kisfiúnak. Nagyon cuki volt, ahogy rázta.

Horgolt nyuszi

Minta: innen
Tű: 3,5
Fonal: turis akril
biztonsági szemek
gyapjú/vatelin
csörgő

5 megjegyzés:

  1. Ne haragudj, hogy nem jöttem kellemes ünnepeket kívánni, de pár napot volt itthon csak a Párom most húsvétban, így nem voltam gép előtt,inkább együtt töltöttük azt a kis időt:)
    Örvendek, hogy tetszenek a filc tojások, én azokat tettem az asztalra az ünnepen:)

    VálaszTörlés
  2. Jaj ez a nyufi nagyon cukiii!:)

    VálaszTörlés
  3. Hát ez bűbűjos!!!Ahogy odadugja az orrocskáját!:)))))Írtó ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
  4. Szia! Örvendek, hogy ide találtam, horgolt fülcsi mintákat kerestem, nálad meg is találtam, köszi a mintákat! Nagyon szépeket alkotsz! Gratulálok! Emerencia.

    VálaszTörlés
  5. Kati! Semmi baj!
    Schnappy, köszi!
    Mammka, a te dolgaid is nagyon szépek!
    Emerencia! Örülök, hogy idetaláltál és viszel is el mintákat! Használd őket örömmel! :)

    VálaszTörlés