2011. július 28., csütörtök

Kitűző/Brosch filccel, pelenkaöltéssel

Nem tudtam megállni és csak varrtam és varrtam... Mint már korábban írtam, a filccel nagyon jól lehet dolgozni. Így eszembe jutott, hogy készítek belőle kitűzőt is.

Először is vegyük szemügyre, hogy milyen anyagok milyen színekben vannak otthon. Áhá, van többféle gyöngyöm, összesen 4 színű filc anyagom, sok színű cérnám, van gombom és flitterem is. Hát akkor legyen belőle egy virág alakú kitűző.

Az alapokat kivágtam (összesen 5 féle méretben), majd jöhetett azok összevarrása. Ajánlom, hogy felülről kezdjétek. A legkisebb kék körre rávarrtam a gombot, majd pelenkaöltéssel körbeöltöttem kék mouliné fonállal és közbe ékeltem fehér gyöngyöket. A pelenkaöltés szép díszítést ad az anyagnak. Így haladtam végig minden layer-en: pelenkaöltéssel varrtam az előző layer-hez. A végén pedig rájöttem, hogy kell mégegy a legnagyobb alapból, mivel eltakarja a varrásokat és erősebbé is teszi a tartását. Így a legalsó nagyra rávarrtam a kitűző alapot, majd végül az egészhez pelenkaöltéssel rögzítettem úgy, hogy közve 6 db kék flittert is rávarrtam. A végén a cérnát elbújtattam.

És íme ez született belőle:
A kreativitáshoz bátorság kell. Merj te is belekezdeni és hidd el, hogy elégedett és boldog leszel az eredménnyel! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése